کد خبر:94178
پ

خوردن غذاهای چرب در بارداری چه تاثیری روی جنین دارد؟

[ad_1] قطعا می دانید که مادران باردار در  دوره بارداری باید توجه زیادی به تغذیه خود داشته باشند و هر غذایی را نخورند اما غذاهای چرب جز غذاهای ممنوعه ای است که مادر باردار حدالامکان باید از خوردنش بپرهیزد زیرا خوردن غذاهای چرب و شیرین می تواند بر روی ژن های در حال شکل گیری […]

[ad_1]

قطعا می دانید که مادران باردار در  دوره بارداری باید توجه زیادی به تغذیه خود داشته باشند
و هر غذایی را نخورند اما غذاهای چرب جز غذاهای ممنوعه ای است که مادر باردار حدالامکان
باید از خوردنش بپرهیزد زیرا خوردن غذاهای چرب و شیرین می
تواند بر روی ژن های در حال شکل گیری جنین اثر مخرب گذاشته و حتی نحوه اتصال نورون های
مغزی به همدیگر را تغییر دهد در ادامه مطلب به بررسی مواد غذایی در بارداری خواهیم پرداخت

مواد غذایی در بارداری

مادران باردار باید بدانند مصرف بیش از اندازه شکلات، شیرینی، آبنبات و همبرگر باعث تولد فرزندان
بیش فعال و زودرنج می شود.تحقیقات پیشین نشان داده بود ، مواد غذایی همچون همبرگر و شیرینی جات دارای حجم
بالایی از چربی و شکر هستند که می تواند موجب اختلال ADHD در نوزاد شود.بروز اختلال ADHD در جنین و
از رحم مادر آغاز می شود و با رعایت رژیم غذایی سالم می توان از ابتلای نوزاد به مشکلات
مغزی جلوگیری کرد.

براساس این تحقیقات که در مجله child psychology and psychiatry به چاپ رسیده است، خوردن غذاهای چرب و شیرین می
تواند بر روی ژن های در حال شکل گیری جنین اثر مخرب گذاشته و حتی نحوه اتصال نورون های
مغزی به همدیگر را تغییر دهد و در نهایت جنین را با انواع بیماری های جسمی و روحی در آینده
مواجه کند.

بیماری ADHD یا همان اختلال بیش فعالی از دسته بیماری های اعصاب و روان است که از دوران خردسالی
خود را نشان می دهد و در کودک مشکلاتی چون پرخاشگری، عصبی بودن، عدم تمرکز بر روی کارها، مشکلات یادگیری
، تغذیه ای و بسیاری دیگر از عوارض جسمی و روحی را ایجاد می کند، براساس تحقیقات این بیماری حتی
می تواند تا سنین بزرگسالی نیز ادامه پیدا کند و باعث مشکلاتی چون ترک تحصیل، عدم یادگیری مطالب درسی و
مهارت های جدید، چاقی و اضافه وزن در افراد شود.

مواد غذایی در بارداری

مواد غذایی در بارداری

کارشناسان به زنان باردار پیشنهاد می کنند برای کاهش درصد ابتلای نوزاد خود به این بیماری، رژیم غذایی سالم متشکل
از انواع میوه وسبزی، دانه های آجیل بویژه گردو و بادام، گوشت مرغ و غذاهای دریایی شامل ماهی های روغنی
حاوی اسید های چرب امگا ۳ و امگا ۶ مصرف کنند.این نوع رژیم غذایی برای شکل گیری رشته های عصبی
مغز و تکمیل فرآیند ساخت اعصاب مغز بسیار موثر است و مادرانی که از مواد غذایی طبیعی و سالم در
دوران بارداری خود استفاده کرده فرزندانی سالم و باهوش بدنیا آورده اند.

زندگی صنعتی امروزی و کمبود زمان برای آشپزی باعث شده است تا اکثر افراد به خوردن مواد غذایی ناسالم روی
آوردد و این می تواند سبب تولد نوزادانی با بیماری های مختلف جسمی و روحی شود.گفتنی است؛ زنان باردار باید
سعی کنند قسمتی از زمان خود را برای پخت غذاهای خانگی و سالم صرف کنند ودر کنار بهره گیری از
رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از افزایش وزن غیر طبیعی ساعاتی از روز را به ورزش و تحرک بدنی اختصاص
دهند.

بیشتر بدانید از مضرات غذای چرب در بارداری

مصرف چربی زیاد و عوارض آن
تحقیقات نشان داده است میزان مصرف چربی ها در رژیم غذایی
افزایش یافته است. یک بررسی بومی ۴۰۰ دختر دانشجو، متوسط مصرف چربی
روزانه آنها را بیشتر از حد متعادل گزارش داده است. این در حالی است که زیاده
روی در مصرف چربی ها باعث چاقی، افزایش چربی خون، فشار خون، سکته قلبی و سرطان می شود.

به گفته دکتر عرب، مهم ترین مشکل حاصل از مصرف زیاد چربی در بارداری،
چاقی است که علاوه بر عوارض بارداری، باعث زایمان سخت خواهد شد.
همچنین ممکن است افزایش وزن اضافه پس از زایمان از بین نرود. تحقیقات
نشان داده است، شش ماه پس از زایمان، حدود دو تا سه کیلوگرم از
اضافه وزن دوران بارداری باقی می ماند و در صورتی که افزایش وزن در
بارداری زیادتر از حد باشد، احتمال باقی ماندن چاقی پس از زایمان بیشتر است.

بارداری

مواد غذایی در بارداری

دکتر الهام امام جمعه، متخصص زنان و زایمان در این باره می گوید:
به دلیل تغییرات فیزیولوژیک در بارداری ممکن است میزان چربی های
خون کمی افزایش پیدا کند، بنابراین لازم است اهمیت بیشتری به تغذیه
زن باردار داده شود. در صورتی که زن بارداری سابقه افزایش چربی خون
داشته باشد، باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی، در دوران بارداری تحت نظر پزشک متخصص قرار گیرد.

وی در ادامه می افزاید: چاقی و افزایش چربی خون در بارداری عوارض
زیادی برای مادر و جنین به دنبال دارد. چاقی مادر و به دنبال آن درشتی
جنین می تواند احتمال زایمان به طریق سزارین را افزایش دهد. از طرفی
نقایص لوله عصبی جنین در زنان چاق و یا با چربی خون بالا بیشتر مشاهده
می شود. عوارض و بیماری های قلبی و عروقی علاوه بر زنان باردار در جنین
نیز افزایش پیدا می کند. مصرف مواد غذایی پرچرب بخصوص در هفته های
اول بارداری می تواند بر عملکرد مغز جنین اثر بگذارد و او را دچار عوارض ناگواری کند.

به گفته دکتر آگاه افزایش چربی خون باعث تصلب شرایین می شود.
از طرفی به دلیل آن که در دوران بارداری جریان خون کاهش پیدا می کند
احتمال لخته شدن خون بیشتر می شود. لذا توصیه می شود زنان باردار
علاوه بر رعایت رژیم غذایی، روزانه فعالیت بدنی و ورزش کنند تا از لخته شدن
خون شان پیشگیری شود. از طرفی افزایش چربی خون در بارداری باعث صدمه
به جفت می شود و مانع از خونرسانی به جنین شده و می تواند اختلالاتی را در جنین به وجود آورد.

خبرنگاران جوان / نی نی بان

[ad_2]

منبع:persianv.com

قالب وردپرس

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید