روش آماده کردن گمج کباب، خورش معروف گیلان

02:0014۰

گمج کباب، یکی از انواع خورش های معروف و خوشمزه گیلان می باشد. اسم این غذا، الهام گرفته از یک نوع دیگ گِلی محلی بوده که به زبان گیلکی به نام گمج معروف می ‌باشد. از این رو اهالی گیلان در زمان طبخ این خورش، در این ظرف آماده می کنند و به همین نام معروف شده است. البته یک تفاوت دیگر نیز برای استفاده از سبزی های محلی خاص گیلان، یعنی سبزی محلی چوچاق برای این خورش می باشد که طعم و عطر آن را لذیذ و متفاوت خواهد کرد.

احتمالاً با شنیدن نام گمج کباب، یک نوع غذای کبابی را در نظر گرفته باشید که البته این نوع خورش بسیار متفاوت خواهد بود. این غذا با گوشت قرمز، پودر گردو و سایر مواد تهیه و طبخ می ‌شود که البته می توانید از گوشت سفید و بوقلمون نیز استفاده کنید. سرو این غذا به همراه پلو زعفرانی بسیار لذیذ خواهد بود و مقدار مواد اولیه برای طبخ برای ۴ نفر در نظر گرفته شده است که می توانید این مقدار را کم و یا زیاد کنید.

مواد لازم

گوشت خورشتی: ۲۵۰ گرم
پودر گردو: ۵۰ گرم
سبزی (جعفری، تره و گشنیز): نصف لیوان
پیاز متوسط: ۱ عدد
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
آب: نصف لیوان
آب انار ترش: نصف لیوان
رب انار: ۲ قاشق غذاخوری
روغن: به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

مراحل

پیاز را پوست کرده و نگینی خرد کنید.

در یک قابلمه کمی روغن ریخته و پیازها را سرخ کنید.

سپس گوشت خرد شده را به قابلمه اضافه و کمی تفت دهید.

پودر گردو، سبزی های خرد شده و رب گوجه فرنگی را اضافه و مواد را مخلوط کنید.

سپس آب انار، رب انار و ادویه ها را اضافه کنید.

در آخر نیز آب را به مواد قابلمه اضافه و حرارت را کم کنید تا مواد به آرامی پخته شود.

 

منبع: غذالند

لینک کوتاه
https://sapnaz.ir /?p=9048

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند