کد خبر:15319
پ
طرز تهیه فلافل آبادانی ترد و خوشمزه

طرز تهیه فلافل آبادانی ترد و خوشمزه

طرز تهیه فلافل خانگی بسیار ساده و همچنین سریع می باشد که با کمک ی دستور تهیه خوب میتوانید آن را تهیه کنید و لذت ببرید. فلافل از جمله غذاهای خوشمزه و لذیذیست که علاوه بر کودکان و نوجوانان در بین بزرگسالان هم طرفدارن ویژه ای دارد و از نخود که یکی از مقوی ترین ترین حبوبات […]

طرز تهیه فلافل خانگی بسیار ساده و همچنین سریع می باشد که با کمک ی دستور تهیه خوب میتوانید آن را تهیه کنید و لذت ببرید.

فلافل

فلافل از جمله غذاهای خوشمزه و لذیذیست که علاوه بر کودکان و نوجوانان در بین بزرگسالان هم طرفدارن ویژه ای دارد و از نخود که یکی از مقوی ترین ترین حبوبات است تشکیل می شود.

فلافل با اینکه مانند سمبوسه و سوسیس بندری جزو فست فود ها محسوب می شود اما بسیار ارزان و سریع آماده می شود و با یاد گرفتن طرز تهیه فلافل آن را در قالب ساندویچ همراه با سس خـردل می توانید میل کنید و نهایت لذت را از این ساندویچ خوشمزه ببرید.

مواد فلافل

مواد مورد نیاز برای تهیه فلافل:

  • نخود(خیس شده)  1 کیلو
  • جعفری 100 گرم
  • پیاز 1 عدد
  • سیر 1 بوته
  • فلفل سیاه و سفید 2/3 قاشق چای خوری
  • نمک به مقدار متوسط 
  • زیره، گشنیز، زردچوبه به مقدار لازم 
  • سس انبه به مقدار دلخواه
  • روغن(ترجیحا کنجد) به مقدار کافی

طرز تهیه فلافل

مرحله اول :یک روز قبل از سرخ کردن فلافل ها

ابتدا نخود را  از 24 ساعت قبل خیس میکنیم و چند بار آب را عوض میکنیم.

نخود فلافل

مرحله دوم

نخود خیس شده را به همراه جعفری ، پیاز و سیر داخل چرخ گوشت یا خرد کن می ریزیم تا باهم میکس شوند.

چرخ کردن نخود فلافل

مرحله سوم

خمیر که آماده شد. نمک ، فلفل و ادویه های لازم رو بهش اضافه میکنیم و با قاشق مخصوص یا قالب هایی که در بازار هم موجود هستند فلافل ها را قالب میزنیم.

خمیر فلافل خانگی

مرحله چهارم

اگر داخل خمیر آب افتاد میتوانید با اضافه کردن کمی آرد نخود چی آب آن را جمع کنید و سعی کنید فلافل ها را به صورت گنبدی قالب بزنید و داخل روغن داغ شده میریزیم تا هر دو طرف آن سرخ شود.

وقتی که خمیر خودش را داخل روغن گرفت به سمت بالا ی روغن میاید که آن موقعه میتوانید فلافل ها را پشت و رو کنید.

چگونه فلافل بپزیم

دقت کنید بر اثر حرارت بالای روغن نسوزد و از ظرف کوچکتر و گود تر استفاده کنید تا روغن زیادی مصرف نشود.

مرحله پایانی

بعد از سرخ شدن هم میتوانید فلافل ها را روی دستمال بگذارید تا روغن اضافه آن گرفته شود . 

فلافل های آماده را داخل در کنار خیار شور گوجه فرنگی ، کاهوی خرد شده و انواع ترشی میتوانید مصرف کنید و به همراه سس انبه که بسیار لذیذ می باشد.

فلافل خانگی

دستور تهیه سس انبه هم به این شکل است که به اضای هر 1 قاشق پودر انبه باید 6 برابرآب جوشیده و یک ته استکان سرکه سفید باهم مخلوط میکنیم و روی فلافل ها میریزیم.

طرز تهیه فلافل در فر

مرحله اول

فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. تا گرم شود. سپس تمام مواد ذکر شده را داخل یک دستگاه مخلوط کن بریزید و خوب هم بزنید به طوری که مواد کاملا با هم مخلوط شوند.ولی نه در حدی که پوره ای شکل شوند (یعنی نخود نه باید خیلی له شود و نه زیر دندان بیاید).برای اینکه مخلوط کردن مواد بهتر انجام شود لازم است آنها را با کمی روغن زیتون مرطوب کنید تا بهم بچسبند.

مرحله دوم

همزدن را تا زمانی که مخلوط یکدست شده و به شکل توپ داخل غذاساز درآید ادامه دهید . اگر بخواهید مواد چسبنده تر شوند میتوانید آنها را چند ساعتی در یخچال قرار دهید. سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و بعد از اینکه مواد را چشیدید آنها را با قاشق های مخصوص قالب زنی فلافل و یا در کف دست به صورت توپ های گردو کوچکی فرم دهید و با فاصله در سینی فر بچینید. با پشت قاشق کمی فلافل ها را تخت کنید تا راحتتر پخته شوند .

مرحله پایانی

بعد ازچیدن فلافل ها، سینی را در فر قرار دهید.  اجازه دهید تا یک طرف فلافل ها به مدت 10 دقیقه بپزند. سپس آنها را با استفاده از یک کفگیر فلزی نازک و پهن برگردانید.  15 دقیقه دیگر بپزید تا برشته شوند. میزان پخت فلافل ها در رنگ آنها تاثیر گذار است.و اگر بخواهید فلافل ها تیره تر شوند زمان بیشتری آنها را در فر نگه دارید. فقط دقت کنید که فلافل ها خشک نشوند و داخل آنها ترد و نرم باشند.

فلافل را می توانید در نان پیتا یا هر نان ساندویچ دیگری که دوست دارید در کنار ماست، انواع سس های ، پیاز و جعفری خرد شده ، ترشی کلم قرمز و غیره سرو کنید.

مقدار نخود ، پیاز و مواد دیگر کاملا به تمایل خودتان بر می گردد که چقدر بخواهید درست کنید.

همچنین میزان فلفل هم بستگی به ذائقه خودتان دارد.

نکات درست کردن فلافل خانگی به سبک ساندویچی ها

1 – پس از خوردن فلافل صرف نوشیدنی گرم مانند چای نعناع می تواند طعم را بسیار دلچسپ تر کند.

2 – اگر دوست دارید فلافل ترد تری داشته باشید. پیشنهاد میکنیم که به آن یک قاشق چایخوری بکینگ پودر اضافه کنید.

3 – هنگامی که میخواهید فلافل را سرخ کنید ، اطمینان داشته باشید که روغن آن داغ شده باشد.

 4 – چاشنی مناسب برای فلافل می تواند ترشی لیته و سس انبه یا همان خردل باشد.

نکات تکمیلی در مورد فلافل

  • فلافل جزو ساندویچ میباشد
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت 
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30دقیقه میباشد .
  • فلافل را می توانید در وعده نهار – میان وعده – سرو کنید .
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.